طرز تهیه هویج پلو و نکاتی در طبخ آن

به گزارش مجله سرگرمی، غذاهای سنتی ایرانی تنوع زیادی دارند و می توانند برنامه غذایی مقوی و متنوعی را برای ما فراهم کنند. یکی از این غذاهای سنتی, هویج پلو است که با طعم شیرین و مطبوع خود یک انتخاب عالی برای علاقه مندان به غذاهای شیرین است.

طرز تهیه هویج پلو و نکاتی در طبخ آن

برای مطالعه بیشتر با samitm.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

غذاهای سنتی ایرانی آنقدر در طعم و مزه متفاوت هستند که به کمک آنها می توانیم برنامه غذایی مقوی و متنوعی را برای خود و عزیزانمان تهیه کنیم. یکی از این غذاهای سنتی هویج پلو است. اگر شما طعم شیرین را برای غذا می پسندید، این غذا انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.

طرز تهیه هویج پلو

به منظور تهیه این غذا برای شش الی هشت نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم
برنجیک کیلوگرم
مرغیک کیلوگرم
هویجیک و نیم کیلوگرم
شکر100 الی 200 گرم
زعفران ساییدهیک قاشق مرباخوری
فلفل سیاهبه میزان لازم
پیازیک عدد متوسط

چند نکته:

  • در صورت تمایل به جای مرغ می توانید از گوشت بره نیز استفاده کنید.
  • برنج را ابتدا پاک کرده و از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید. اگر در این مرحله در آب برنج نمک اضافه نشود، هنگام پخت پلو وا می رود.
  • میزان شکر به سلیقه شما بستگی دارد، در صورت تمایل می توانید میزان شکر را کمتر از مقدار یاد شده در نظر بگیرید.

طرز تهیه هویج پلو

  1. هویج را پوست بگیرید و رنده درشت بزنید. در صورت تمایل می توانید با استفاده از چرخ های مخصوص نیز هویج ها را به صورت خلالی برش بزنید.

  2. هویج را با مقداری روغن سرخ کنید.
  3. یک لیوان آب جوش به شکر اضافه کنید و بهم بزنید تا شکر حل شود.
  4. اکنون شربت شکر را به هویج اضافه کنید و اجازه دهید یکی دو جوش بزند.
  5. مرغ را بپزید. برای این منظور ابتدا مرغ را با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند، سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. با اینکار بوی بد مرغ به طور کامل گرفته خواهد شد. سپس دوباره مرغ را همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید و پیاز خرد شده و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مرغ کاملا بپزد، به طوری که پس از پخت حدود نصف لیوان آب داشته باشد. پس از پخت، استخوان های مرغ را جدا کنید.

  6. برنج را آبکش کنید. سپس کف یک قابلمه را چرب کرده و بسته به سلیقه خودتان نان، سیب زمینی یا مقداری برنج قرار دهید. مرغ و هویج را میان برنج بگذارید و صبر کنید تا پلو دم بکشد. برای بهتر دم کشیدن پلو از دم کنی استفاده کنید.
  7. پس از آنکه پلو دم کشید، آن را در دیس کشیده و مرغ ها را دور برنج قرار دهید.

  8. زعفران را دم کرده و یک الی دو کفگیر برنج زعفرانی تهیه کنید و روی برنج قرار دهید.

هویج پلو با مرغ آماده است و می توانید آن را سرو کنید. در صورت تمایل از خلال پرتقال یا نارنج تلخی گرفته شده نیز می توانید برای تزیین این غذا استفاد کنید.

نحو دم کردن برنج

  1. یک قابلمه با اندازه مناسب را آب کنید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید.
  2. یکی دو قاشق روغن به آب اضافه کنید.
  3. آب نمکی که برنج را در آن خیس کردید، دور بریزید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
  4. یکی دو بار به آرامی بهم بزنید و صبر کنید تا برنج به جوش آید و مغز آن نرم شود. در هنگام جوشیدن برنج، یکی دو بار کف سطح آن را بگیرید.
  5. برای اطمینان از نرم شدن مغز برنج آن را در دست له کنید، مغز آن نباید زیر و خشک باشد.
  6. سپس برنج را در آبکش بریزید و مقداری آب نیمه گرم روی برنج بریزید تا شوری و لیزی برنج از بین برود.

چند نکته:

  • در صورت تمایل می توانید از گوشت تکه ای بره یا گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.

  • هموار پوست مرغ را بگیرید و سپس آن را بپزید. پوست مرغ بوی نامطبوعی دارد و باعث می شود که غذا بوی مطبوعی نداشته باشد.

  • گاهی پس از آنکه این غذا را در دیس برای سرو کشیدند، مقداری زرشک نیز روی آن قرار می دهند. برای اینکار مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و هنگامی که روغن داغ شد، زرشک را در آن ریخته و مدت کوتاهی تفت دهید. از آنجا که هویج پلو غذایی شیرین است، نیازی نیست به زرشک، شکر اضافه کنید.
  • در صورتی که تمایل دارید، ته دیگ ته چینی درست کنید، نصف لیوان ماست، مقداری زعفران دم شده، نصف لیوان آب جوش، دو عدد زرده تخم مرغ و 75 گرم روغن را با یکدیگر مخلوط کنید و کف قابلمه بریزید. سپس مقداری برنج روی آن ریخته و با قاشق سطح آن را صاف کنید تا کل مایه جذب برنج شود، سپس مابقی برنج طبق آنچه گفته شد، در قابلمه قرار دهید.

10 نکته تکمیلی درباره خواص مواد اولیه هویج پلو:

  1. هویج: سرشار از ویتامین A و آنتی اکسیدان ها است که برای سلامت چشم، پوست و سیستم ایمنی بدن مفید است.
  2. برنج: منبع غنی کربوهیدرات است که انرژی لازم برای فعالیت های روزانه را تأمین می کند.
  3. مرغ: پروتئین با کیفیت بالا برای رشد و ترمیم سلول های بدن فراهم می کند.
  4. شکر: به طعم شیرین غذا کمک می کند و انرژی سریع در اختیار بدن قرار می دهد.
  5. زعفران: منبع غنی کروسین است که خاصیت ضد التهابی و آرام بخشی دارد.
  6. فلفل سیاه: دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است که به بهبود گردش خون کمک می کند.
  7. پیاز: سرشار از ویتامین C و ترکیبات گوگردی است که خواص ضدعفونی کنندگی و ضدباکتریایی دارند.
  8. روغن: برای طبخ صحیح غذا و جذب بهتر برخی ویتامین ها ضروری است.
  9. زرشک: منبع خوبی از آهن و ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.
  10. تخم مرغ: پروتئین با کیفیت بالا و چربی های مفید برای سلامت قلب فراهم می کند.

سخن پایانی

هویج پلو یک غذای سنتی خوشمزه و مقوی است که می تواند به تنوع بخشیدن به برنامه غذایی شما کمک کند. با رعایت نکات ارائه شده در طبخ آن، می توانید این غذا را به طعمی دلچسب و مطبوع برسانید و آن را برای میهمانی ها و مجالس نیز سرو کنید.

انتشار: 29 فروردین 1403 بروزرسانی: 29 فروردین 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 131119

به "طرز تهیه هویج پلو و نکاتی در طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه هویج پلو و نکاتی در طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید